neljapäev, 31. mai 2012

Beseerull

Retsepti puhul sai aluseks võetud juba siia postitatud beseekoogi retsept ja sai ka natuke netis ringi surfatud.
Rull pidi tulema maasikatega, kuid kui unustad viimased osta, siis ei saa neid  kasutada :)
Asendasin maasikad  moosiga. Maasikahooaeg on algamas ja küll ma jõuan neid ka veel kasutada.

Vaja läheb:
Põhi -
7 munavalget
4,5 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
2 spl maisi-või kartulitärklist
2 spl õunaäädikat

Vahele -
200 ml vahukoort
200 gr kohupiima
1-2 spl suhkrut
moosi, marju jne...

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Vahusta munavalged tugevaks vahuks (lugesin kuskilt,et kui keerata kausil põhi üles ja munavalged püsivad kausis, on vaht piisavalt tugev ). Lisa vähehaaval mõlemad suhkrud - jätka samal ajal vahustamist.
Lisa juurde tärklis ja õunaäädikas ja vahusta kuni tulemuseks on tugev ja läikiv vaht.
Võta ahjuplaat, kata küpsetuspaberiga ja määri vaht sinna peale - peaks jääma umbes 2 cm paksune kiht.
Küpseta umbes 35-40 minutit.
Tõsta ahjuplaat välja, lase paar minutit jahtuda, siis aseta põhi puhtale küpsetuspaberile, nii,et pealmine pool jääb puhta paberi peale. Eemalda põhja küljes olev paber ettevaatlikult.
Vahusta vahukoor, sega hulka suhkur ja kohupiim.Määri saadud segu põhja keskele ( äärtele määrides pressib segu põhja kokkurullimisel vahelt välja ), raputa peale marjad, lisa moos jne...
Keera põhi küpsetuspaberi abil rulli.