Hagari Muinasjutukook on üks parimaid kooke ja minul tekkis soov ise midagi sellis teha. Sai jällegi mööda internetti otsitud ja erinevaid retsepte loetud. Lõpuks panin paarist retseptist oma versiooni kokku ja tulemus sai väga maitsev!
Vaja läheb :
- 150 gr võid
- 50 ml oliivõli
- 1 dl suhkrut
- 1 dl tumedat suhkrusiirupit - võib asendada 100 gr pruuni suhkruga
- 3 muna
- 6 dl jahu
- 4 keskmist porgandit
- 0,25 tl jahvatatud kardemoni
- 0,5 tl jahvatatud ingveri
- 1 tl jahvatatud kaneeli
- 0,25 tl riivitud muskaatpähklit
- 70 gr kreeka pähkleid
- 150 gr rosinaid
- 1 suure kuhjaga tl küpsetuspülbrit
- 250 gr mascarponet
- 1,5 dl tuhksuhkrut
- 1,5 spl sidrunimahla või 1 sidruni riivitud koor
Sega tainas korralikult läbi. Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta koogivorm ja määri võiga ning raputa vorm üle riivsaia või mannaga. Mina kasutasin klaasvormi mõõtmetega 26X26 cm, kuid võib kasutada ka natuke väiksemat. Kalla tainas vormi ja küpseta 30 minutit, siis keera ahi kinni ja lase 10 minutit järelküpseda.
Kook peaks jääma tumepruun, kuid minu oma jäi üsnagi hele...huvitav mida Hagari pagarid veel sinna koogi sisse panevad?
Kalla kook vormist välja ja lase jahtuda.
Katte jaoks sega kõik ained korralikult omavahel läbi.
Kui kook on jahtunud - ei pea olema päris külm - määri kate koogile ja kaunista pähklitega.
Pilte vaadates tekkib küsimus, et miks rosinaid näha pole?
Kui teatasin, et küpsetan koogi ja plaanin sinna ka rosinaid sisse panna, siis kõlas üle maja kahehäälne protestikisa, seega jäid rosnaid minu koogist välja. Teistel soovitan igal juhul panna.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar