reede, 6. aprill 2012

Pasha

Pühade puhul otsustasin teha ja proovida. Algse retsepti sain delfi naistekast, kuid vaadates erinevaid retsepte, otsustasin seda pisut täiendada.
Pasha tuleb valmis teha umbes 12 tundi enne selle sööma asumist.

Vaja läheb:
  • 700 gr rammusat kohupiima
  • 200 ml 35% rõõska koort
  • 2 muna
  • 200 gr martsipani ( värvilise martsipani kasutamisel jääb lõpptulemus ilus triibuline )
  • 1- 2 spl riivitud sidruni koort
  • 2-4 spl pressitud sidruni mahla (kes soovib hapumat maitset, siis  hiljem saab juurde lisada )
  • 2 tl vaniljesuhkrut
  • 1 dl suhkrut
  • 100 gr võid
Soovi korral 150 gr rosinaid . Meil rosinaid ei sööda, seega jäid need minu pasha seest välja.
Sidruni mahla ja koore võib asendada sama koguse aplesini mahla ja koorega.
Kaunistuseks:
Kuivatatud aprikoose, jõhvikaid, rosinaid jne ( vaba valik ). Mina kasutasin kaunistamiseks ka martsipani.

Vahusta rõõsk koor ning  eraldi nõus vahusta munad ja mõlemad suhkrud. Sulata või ja lase jahtuda.
Sega kõik pasha koostisosad ( vahustatud munad, vahukoor, kohupiim , sidruni koor ja mahl ning kõige lõpuks sulatatud või ).
Rulli martsipanist kahe küpsetuspaberi vahel 2 ketast. Need peavad olema umbes nii suured, kui pasha tegemiseks kasutatav sõel. Võta kauss, mille sisse mahub suur sõel ( minu sõela läbimõõt on 18 cm), pane sõel kausi peale ja vooderda marliga ( panin marli kahekordselt ). Nüüd pane sõle peale 1/3 pasha segust, seejärel aseta sinna peale 1 martsipaniketas, selle peale jälle 1/3 segu ja jälle martsipaniketas. Kõige peale järelejäänud 1/3 pasha segu. Tõsta marli servad sõela peale ja aseta kauss koos sõelaga külmikusse nõrguma.
Järgmisel päeval - umbes 12h hiljem - tõsta pasha sõela seest välja ja kummuta taldriku peale. Kaunista vastavalt soovile.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar