pühapäev, 17. juuni 2012

Biskviidipõhjal rabarberikook

Vaja läheb:

  • 5 muna
  • 2 dl + 3 spl suhkrut 
  • 3 dl jahu
  • 1 tl kaneeli
  • 300 - 350 gr rabarbereid

Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Tükelda rabarberid ja sega kaneeli ning 3 spl suhkruga - jäta seisma
Vahusta munakollased ja 2 dl suhkrut.
Munavalged vahusta eraldi nõus tugevaks vahuks. Umbes 1/3 vahustatud munavalgetest sega munakollastega - kasuta puulusikat ja sega  ( tõsta ) munakollased ja valged omavahel segamini.
Sõelu juurde jahu - ära mikserda - vaid sega jätkuvalt puulusikaga.
Nüüd sega juurde ülejäänud munavalgevaht.
Võta lahtikäiv küpsetusvorm ( minu oma läbimõõt on 26 cm), vooderda põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja puista peale rabarberitükid ( vedelik kurna enne ära, muidu jääb kook liiga vedel ). Küpseta 180 kraadi juures 25-30 min.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar