neljapäev, 20. oktoober 2011

Kõrvitsakook

Jätkan ikka kõrvitsa lainetel :)
Retsepti leidin toidutarest.

Vaja läheb:
250 gr muretainast
500 gr puhastatud kõrvitsat
5 muna
4 spl suhkrut
250 gr kohupiima
250 mascarponet
1 spl tärklist
1 spl vanillisuhkrut
Ahi kuumutada 200 kraadini ja panna kõrvits küpsema - umbes 10-15 minutit. Seejärel võta kõrvits ahjust lase jahtuda, eemalda koor ja tükelda.Vispelda kausis kokku munad ja suhkur, lisa ülejäänud koostisosad ja vispelda läbi. Lisa kõrvitsatükid ja püreesta segu saumikseriga ühtlsaseks massiks ( jääb üsna vedel ).
Muretainas suruda lashtikäivasse koogivormi, vormi servad katta hõbepaberiga ja küpsetada ahjus, kuni on pealt kuldne. Eemalda hõbepaber, alanda ahju kuumust 190 kraadini, kalla segu vormi taina peale ja küpseta 40 minutit, kuni kook on pealt ilus oranž ja küps.

Kommentaariks:
Minu jaoks jäi maitse liiga nõrk. Tekkis soov kasutada  mascarpone asemel toorjuustu.
Enne söömist lasta jahtuda,  kõige paremini maitseb, kui hoida öö külmkapis ja süüa järgmine päev.
Süüa soovitan  mustsõstra  või maasika toormoosiga.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar