teisipäev, 11. oktoober 2011

Marineeritud kõrvits

Proovisin esimest korda kõrvitsat marineerida. Leitud marinaadiretsepti täiustasin väga palju, marinaad tundus kogu aega väga lahja. Võibolla peabki maitse hiljem esile tulema - eks paista, mis maitse seistes esile tuleb.
Lisaks ei meeldi mulle väga magus kõrvitsamarinaad, kuid kõik marinaadid on väga suure koguse suhkruga.
Minu marinaad kujunes  selliseks:
Kogused on umbes 2,5-3 kg tükeldatud kõrvitsa kohta
1 l vett
3,5 dl suhkrut
4-5 spl äädikat
20 tera nelki
10 tera vürtsi
1 kaneelikoor

Kõrvitsa tükeldasin ja panin ööseks külma veega külmikusse ( pidi aitama säilitada kõrvitsa krõmpsuna )
Marinaad:
Vee ja suhkru lasin keema, lisasin ülejäänud maitseained ja keetsin umbes 10 minutit.
Võtsin maitseained välja ning lisasin kõrvitsatükid ja äädika. Keetsin aegajalt segades seni, kuni kõrvits hakkas klaasjaks muutuma. Seejärel panin kõrvitsad purkidesse, igasse purki pistsin ka 1 nelgitera  ( need, mis enne marinaadist eemaldasin ) ja tõstsin pimedasse - lugesin,et nii peab tegema - miks? ausalt ei tea ja leidnud ka selle kohta mingit infot .

8 kommentaari:

  1. Sai esimene purk lahti tehtud ja tulemust maitstud. Väga mõnus krõmps ja üldse mitte liiga vürtsine! Marinaad ei ole väga magus, mulle magus ei meeldi. Kes soovib magusamat marinaadi suurendagu suhkru kogust.

    VastaKustuta
  2. Proovisime ka järele. Kuna oleme maiad, panime o,4dl suhkrut liitri vee kohta. Väga maitsev tuli, parim senitehtuist! Suur tänu Metsamoorile!

    VastaKustuta
  3. Tänan! Väga tore, kui meeldis ja maitses!

    VastaKustuta
  4. Uudishimulik Inge:
    Panin ka kõrvitsad terveks ööks külma vette likku, et neid homme marineerima hakata. See on esimene kord. Huvitav, kas Hr Mikk Sarv mõtles 0,4 dl suhkrut liitri vee kohta rohkem kui põhiautor Evelyn oli oma menüüs määranud?

    VastaKustuta
  5. Tahaksin ka seda retsepti proovida, aga arusaamatuks jääb, et kas selle vee, kus sees ma öö läbi kõrvitsaid hoian, viskan pärast lihtsalt ära või teen sellest marinaadi?

    VastaKustuta
  6. Tegin kõrvitsakooki ja kõrvitsat jäi üle, googeldasin marineeritud kõrvitsa retsepti, et mitte head kraami raisku lasta. Unustasin kõrvitsad veega külmkappi 2 ööpäevaks ja avastasin, et neist saab väga head snäkid. Paremad kui kaalikas või porgand ja megakrõmpsud. Sama vett kasutasin marinaadi jaoks ka ja superhead tulid. Aitäh retsepti eest!

    VastaKustuta
  7. Vastused
    1. http://toidutare.ee/t%C3%B6%C3%B6riistad/s%C3%B5nastik/maitsestamine/klassikalised_v%C3%BCrtsid/13CFC/

      Kustuta