esmaspäev, 3. oktoober 2011

Marineeritud seened

Kiire,  lihtne ja maitsev marinaad:
1 liiter vett
2 spl soola
5 spl suhkrut
3 kuivatatud nelki 
1 suur loorberi leht
5 pipratera
1 keskmine porgand
1 sibul - keskmine ( kui sibul on liiga suur, jääb purki rohkem sibulat, kui seeni )
3 küünt  küüslauku
2 spl äädikat - võib panna ka kolm ( maitse asi )
umbes 4-5 cm pikkune kaneelikoor
Kes soovib võib panna ka 1-2 tera vürtsi.

Porgand, küüslauk ja sibul lõigata ketasteks. Keevasse vette lisada maitseained, küüslauk ning porgand, keeta 5 min, seejärel lisada sibul ning seened ning keema lasta umbes 3,4 min keeta. Kõige viimasena lisada äädikas ja siis purki!
Kaneelikoort ja loorberilehti purki ei pannud, samuti ei pannud sinna kõiki sibulaid.



8 kommentaari:

  1. Tegin esimest korda elus marineeritud seeni ja tulid täiesti SUPER välja!!! Aitähh!!!

    VastaKustuta
  2. Tegin oma elu esimesed seened selle retsepti järgi. Tõepoolest tulid väga maitsvad!

    VastaKustuta
  3. väga hee soovitan

    VastaKustuta
  4. Väga head soovitan samuti

    VastaKustuta
  5. Selle retsepti järgi olan aastaid seeni marineerinud.Mulle maitsevad. Olen ka teiste retseptide järgi teinud ,kuid pidama jäänud antud retsepti juurde.Maitse küsimus.

    VastaKustuta
  6. ja milline kogus seeni???

    VastaKustuta
  7. Mina lisan veel iga pooleliitrise purgi peale väikese (paar mm.) punase pipra riba. Seda pipart ei keeda, vaid panen lihtsalt igasse purki ühe riba. Aiapikku annab maitse ja on ilus vaadata ka, kui juhtub nähtavale jääma.

    VastaKustuta
  8. Kas need seened sobivad ka kohe tarvitamiseks või peavad mingi aja maitsestuma?

    VastaKustuta