1 liiter vett
2 spl soola
5 spl suhkrut
3 kuivatatud nelki
1 suur loorberi leht
5 pipratera
1 keskmine porgand
1 sibul - keskmine ( kui sibul on liiga suur, jääb purki rohkem sibulat, kui seeni )
3 küünt küüslauku
2 spl äädikat - võib panna ka kolm ( maitse asi )
umbes 4-5 cm pikkune kaneelikoor
Kes soovib võib panna ka 1-2 tera vürtsi.
Kaneelikoort ja loorberilehti purki ei pannud, samuti ei pannud sinna kõiki sibulaid.
Tegin esimest korda elus marineeritud seeni ja tulid täiesti SUPER välja!!! Aitähh!!!
VastaKustutaTegin oma elu esimesed seened selle retsepti järgi. Tõepoolest tulid väga maitsvad!
VastaKustutaväga hee soovitan
VastaKustutaVäga head soovitan samuti
VastaKustutaSelle retsepti järgi olan aastaid seeni marineerinud.Mulle maitsevad. Olen ka teiste retseptide järgi teinud ,kuid pidama jäänud antud retsepti juurde.Maitse küsimus.
VastaKustutaja milline kogus seeni???
VastaKustutaMina lisan veel iga pooleliitrise purgi peale väikese (paar mm.) punase pipra riba. Seda pipart ei keeda, vaid panen lihtsalt igasse purki ühe riba. Aiapikku annab maitse ja on ilus vaadata ka, kui juhtub nähtavale jääma.
VastaKustutaKas need seened sobivad ka kohe tarvitamiseks või peavad mingi aja maitsestuma?
VastaKustutaVäga,väga hea marinaad tuleb selle retsepti järgi. Aitäh.
VastaKustutaAastaid lemmik retsept, soovitan ka. Mega head :)
VastaKustuta