neljapäev, 6. oktoober 2011

Isetehtud adžika

Ehk nii nagu meie seda nimetame - tomati/mädarõika mögin :)
1kg tomateid -  maitse jääb parem, kui kasutada kodumaiseid
200gr mädarõigast
50 gr küüslauku -  maiste jääb parem, kui kasutada kodumaist
1 spl äädikat
1 spl soola
1 spl suhkrut.


Tomatid koorida ( kasta kuuma vee sisse, nii tuleb koor paremini lahti )
Seejärel lasta tomat, küüslauk ja mädarõigas läbi hakklihamasina, segada juurde äädikas, sool ja suhkur.
Panna purki ja säilitada külmikus. Säilib umbes pool aastat.
Kuna mädarõika ajamine läbi hakklihamasina on omaette vägitükk, siis läksin lihtsama vastupanu teed.
Purustasin mädarõika blenderis ( blender peab olema väga hea, muidu läheb katki )
Võib kasutada ka köögikombaini. Ühe portsu tegin ka nii,et riivisin mädarõika ära.
Erineval viisil mädarõigast purustades on ka lõpptulemuse maitse erinev. Minule meeldivad  blenderi ja hakklihamasina variandid. Riivides jääb maitse liiga nõrk.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar