pühapäev, 30. oktoober 2011

Suvine juustukook

Retsept pärineb ajakirjast Toit & Trend
Koogi põhi
  • 200 gr digestiivküpsiseid ( osa kogusest võib asendada tumeda näkileivaga )
  • 125 gr sulatatud võid
Täidis
  • 300 gr toasooja toorjuustu
  • 1,5 dl suhkrut
  • 1 spl sidruni või laimi mahla
  • 4 dl pooleldi vahustatud vahukoort ( mina võtsin 1 paki 200 ml )
  • 2 tl želatiini
  • 300 gr marju ( punased või mustad sõstard, mustikad, vaarikad, maasikad...)
Kate 
  • 200 gr sulatatud valget šokolaadi
Küpsised ja näkileivad purustada köögikomabainis ja segada läbi sulatatud võiga. Minul köögikombain puudub ja purustasin küpsised kausis lihahaamriga - toimib väga hästi, kuid minul oli plastmasskauss ja palju jõudu - lõhkusin kaks kaussi ära :) Seega kui kombaini pole kasutage lihahaamrit, pudrunuia ja metallkaussi.
Lahtikäiva koogivormi põhi kata küpsetuspaberiga - nii,et servad jäävad põhja alt välja. See aitab hiljem koogi vormist ilusti kätte saada ja alusele asetada. Seejärel määri vorm sulavõiga ja suri purusegu ühtlaselt vormi nii,et ka vormi servad on umbes 3 cm kõrguselt  vooderdatud. Aseta vorm 10 minutiks sügavkülma või 30 minutiks külmikusse tahanema.
Klopi toorjuust, sidrunimahl ja suhkur ühtlaseks massiks, vahusta pooleldi vahukoor ja sega kõik kokku.
Pidevalt segades nirista juurde želatiin (2 tl želatiini lahusta umbes 3-4 spl kuumas vees).
Sega juurde marjad ja vala segu vormi. Pane külmikusse tagasi paariks tunniks tarretuma.
Seejärel sulata šokolaad ja vala koogile peale. Tõsta kook külmiku tagasi, lase veel taheneda, kõige parem kui kook taheneks üle öö.

Katte osas kommentaariks niipalju,et minule ei õnnestunud seda lõigata ilma seda lõhkumata - kuna tegu oli šokolaadiga, siis proovisime ka kuuma noaga, kuid ikkagi tuli katet murda,mitte lõigata.
Tekkis mõte,et kui šokolaad lahjendada näiteks vahukoorega, siis on tulemus ehk pehmem ja paremini lõigatav.
Järgmine kord proovin nii.

Maitse oli väga hea!


                                                                                                                                                                                                                   


20.11.2011 -
Valmistasin uuesti seda kooki ja seekord segasin sulatatud šokolaadile veidike vahustamata vahukoort juurde ( ca 4 spl ) ja kate jäi mõnusalt pehme. Marjadeks olid seekord vaarikad.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar