neljapäev, 20. oktoober 2011

Kõrvitsapirukas

Ei saa me läbi kõrvitsata!
Retsept jällegi toidutarest, kuid natuke sai algset retsepti muudetud.

Vaja läheb:
1 kg kõrvitsakuubikuid
2 suurt sibulat
2 küünt küüslauku
1,5  klaasi jahu
0,5 klaasi õli
4 muna
1,5 tl soola
100 gr riivjuustu
250 gr pizzakatet, võib asendada hakklihaga ( vaja eelnevalt pruunistada ja maitsestada )
maitseaineid omal valikul ( mina kasutasin pipart ja peale raputamiseks peterselli )

Kõrvits, sibul, küüslauk tükeldada ja panna suurde kaussi. Lisada juurde jahu, munad, õli, pizzakate või hakkliha, pool juustu kogusest, sool, pipar ( soovi korral ka muid maitseaineid ) ja segada kätega kõik läbi.
Kuumuta ahi 200 kraadini, valada segu ahjuplaadile ja küpsetada 40 minutit. Seejärel raputada ülejäänud juust pirukale ja asetada korraks uuesti ahju.



5 kommentaari:

  1. Olen seda pirukat pea kümme korda perele teinud, väga heade tulemustega. Kommentaarid: Juustu kogus tundub kuidagi väike. Proovisin ükskoord 100 grammiga hakkama saada, võimatu on nii väikesest kogusest poolt plaadi peale laiali laotada. Vähemalt 200 tuleks varuda külmkappi küpsetamise ajaks. Ja hakklihaga tehes tuleks hakkliha koguseks arvestada kuskil 400g, kaal väheneb praadimisel nagunii.

    VastaKustuta
  2. Hea retsept, mina tegin seda muskaatkõrvitsaga, soojalt soovitan!
    Ja nagu eelmine siin soovitas, siis juustu rohkem: mul läks 1,2kg puhastatud kõrvitsale seda 200g tavalist riivi ja 100g hallitusjuustu riivituna. Praegu uuesti teeks, siis tavalist võiks isegi 300g olla.
    Hakkliha läks 500g

    VastaKustuta
  3. Aitäh soovituste eest! Nüüd tuli väga hea.

    VastaKustuta