reede, 14. oktoober 2011

Kõrvitsa-suitsulõhe püreesupp

Jätkan kõrvitsalainetel. Proovisin püreesuppi.
Vaja läheb:
800 ml vett
1 kg või veidi rohkem tükeldatud  kõrvitsat
1 suur kartul
1 suurem porgand
1 suurem sibul
2-3 küünt küüslauku
1 aedviljapuljongi kuubik
100ml kohvikoort
2 spl sulatatud juustu
600-700 grammine kuumsuitsulõhe ribi

Riivisin porgandi ja ülejäänud koostisosad tükeldasin ning panin kõik koos potti keema         ( välja arvatud kala ), lisasin puljongikuubiku.
Kala puhastasin ja suuremad tükid lõikasin väikseks. Kui kõrvits ja kartul pehmed olid, mikserdasin saumiksriga supi püreeks, lisasin kala ja püreestasin ka selle. Tõstsin poti pliidile tagasi lisasin kohvikoore ja sulatatud juustu, lasin korraks keema ning valmis.
Soovitus:
Püreestades jääb kala maitse väga intensiivne. Kala on parem serveerida nii,et puistata taldrikusse supi peale garneeringuks. Supp serveerida võisilma või tilga kõrvitsaseemnõli ning  peterselliga.
Samas, kes kala ei söö võib  serveerida supi näiteks suitsuakanaga või jätta mõlemad ära ja süüa, kui aedviljasuppi.

Minule see supp maitses. Kahjuks ei saa seda kõik selle maja asukad öelda -  kala maitse olla  liiga tugev     ( siit ka soovitus serveerida kala garneeringuna ). Kuna andisn suppi proovida ka enne kala lisamist, siis öeldi, et ilma kalata oli supp  palju parem - ilmselt maitse asi.
Suppi süües tiirutas maja neljajalgne asukas ümber minu, mõtlesin, et no ma siis annan talle ka.....limpsis suppi ja liputas saba  - vähemalt kellegi siin majas, peale minu, on veel hea maitse :)
Ja pean mainima, et see neljajalgne tegelane on toidu suhtes väga valiv!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar