kolmapäev, 5. oktoober 2011

Hea kõrvitsamoos

Ei suutnud kauem oodata ja proovisin täna uuesti.
Katsetasin uut moodi ja tulemus sai palju parem.
Retsept siis selline:
1kg kõrvitsat
2-2,5 dl vett
1 - 2 sidruni mahl ( esialgu panna 1 ja siis proovida, kui haput soovitakse )
1spl ingveri
1 spl vanilje suhkrut  (võib ka mitte panna )
6 dl suhkrut
1spl riivitud sidruni koort
1spl sidrunihapet
Kõrvits lõigata tükkideks ja panna vee, invgveri  ning sidruni mahlaga keema. Keeta umbes 20 minutit, kuni kõrvits pehme. Seejärel püreestada kõrvits, lisada juurde  sidruni koor, sidrunihape ja suhkur ning keeta veel umbes 10 minutit.

Kommentaariks veel niipalju, et vett panna pigem vähem, kui rohkem, nii jääb tulemus tahkem.


Maitse jäi hapukas, meenutas natuke sidruni/apelsini marmelaadi. Magusama maitse saab, kui lisada rohkem suhkrut, kuid mulle meeldib hapukam.




Ilmselt rändab minu eilne katsetus kõrvitsamoosi valdkonnas prügikasti  - maha jahtudes oli ingveri maitse nii tugev.....Kui ma muidugi ei leia kedagi, kellele maitseks ingveri - kõrvitsa moos, see oleks õige nimetus eilsele tulemusele.

1 kommentaar:

  1. Tänan, sellise matsva moosi retsepti eest :)
    Minule isiklikult väga maitses, lapse meelest oli see rohkem sidrunimoos :)
    Jätsin ainult sidrunihappe panemata, kuna seda lihtsalt kodus ei leidunud :)

    VastaKustuta