laupäev, 8. oktoober 2011

Rullbiskviit

Tuli tahtmine proovida teha ise rullbiskviiti. Minu ettekujutus selle tegemisest oli hoopis midagi muud, kui see, mis  tegelikult välja kujunes. Rullbiskviidi valmistamine on imelihtne (vastupidiselt minu ettekujutusele ) ja üldsegi mitte palju aega nõudev - umbes 40 minutit,
Tulemus on tõeliselt maitsev. 
Vaja läheb:
5 muna
2 dl suhkrut - soovitavalt tuhksuhkrut
1 dl nisujahu
1 dl kartulijahu
1 tl küpsetuspulbrit





Vahusta munad korralikult vahtu, lisa juurde eelnevalt omavahel läbi segatud kuivained, jätkates samal ajal mikserdamist.
Kuumata ahi 200 kraadini. Vala tainas ahjuplaadile, aja ühtlaselt laiali ja küpseta 10 minutit. 
Aseta puhas küpsetuspaber lauale, raputa sellele natuke tuhksuhkrut ja keera ahjust võetud biskviit sinna peale - nii, et biskviit jääb kahe küpsetuspaberi vahele. Kõige peale pane niiske rätik ja jäta jahtuma ( jahedal ajal hoia rätikut enne umbes 15 minutit õues, nii imab rätik endasse piisava niiskuse ).
Jahtumine võtab aega umbes 10-15 minutit.
Kreem:
Kreemina võib kasutada moosi, kohupiima, mascarpone vahukoore segu jne - laske fantaasial lennata.
Mina kasutasin vahukoore, kohupiima ja toorjuustu segu.
200 gr kohupiima
200 gr toorjuustu
200 ml vahukoort
Vahusta vahukoor ja sega juurde ülejäänud koostisosad ning maitse järgi suhkrut.
Määrisn biskviidile kihi mustasõstra moosi ja siis kreemi.Alguses tundus,et kreemi sai väga palju, kuid seistes tõmbab biskviit kreemi sisse  - eriti hea on rullbiskviit peale ööpäeva külmikus seismist -
muidugi, kui suudetakse niikaua oodata:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar