teisipäev, 4. oktoober 2011

Kõrvits

Sai siis kõrvits ette võetud. Alustuseks proovisin moosi teha ja olgu lisatud, et ma pole kunagi kõrvitsamoosi isegi maitsnud :)
Retsept siis järgmine:
1kg puhastatud kõrvitsat
3dl vett
1 kg suhkrut
100 gr ingverit
2 sidruni mahl
1 sidruni riivitud koor
Kõrvits riivida ja panna veega keema, keeta vaiksel tulel 10 minutit. Seejärel lisada ülejäänud ained ja keeta veel 5 minutit.
Lisasin lõpus juurde veel umbes 10 mündi lehte.

Tulemus:
Värv  väga väga ilus, kuid moos ise jäi äärmiselt  vedel. Olin siis kaval ja kurnasin paksema osa moosist välja ja panin purki :)
 Maitse poolest oli nii,et ingverit võiks veidi vähem olla ja suhkrut paneks esialgu poole kogusest ja siis lisaks maitse järgi juurde - praegu tundus liiga magus. Kuigi  usun ,et külmal talvehommikul sooja röstsaia ja rohelise teega on maitse imehea :)
Kokkuvõttes - proovin uuesti ja siis juba nii nagu eelnevalt kirjutasin.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar