teisipäev, 11. oktoober 2011

Kõrvitsa-õunamoos

Kõrvits oli juba tükeldatud ja marinaadi  ei saanud kõike panna - pott jäi väikseks :),
seega mõtlesin, et proovin veel moosi teha.
Kogused:
umbes 1 kg tükeldatud kõrvitsat
5 keskmist haput õuna
1 dl vett
3 - 4 dl suhkrut 
1 kaneelikoor
1 tl sidrunihapet
Õunad koorisin, tükeldasin ja panin vee ning kõrvitsaga keema. Keetsin tasasel tulel kuni tükid olid poolpehmed.
Lisasin suhkru, kaneelikoore ja sidrunihappe. 
Kes soovib magusamat moosi peab suhkru kogust suurendama ( proovige maitset ). 
Keetsin tasasel tulel, kuni kõrvitsatükid olid pehmed ja juba pooleldi pudrud. Eemaldasin kaneelikoore ja tegin saumikseriga suuremad õunatükid  katki, kuid ei teinud päris püreeks.
Panin purki. Maitse jäi nagu õunamoosil. 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar