pühapäev, 30. oktoober 2011

Hapukoorekook

Lihtne ja kiirelt valmiv kook. Serveerida samal päeval, muidu muutub põhi nätskeks.
Retsept pärineb Toidutarest ja kokaks oli seekord Christjan.
Põhi
  • 125 gr võid
  • 5 dl suhkrut
  • 3 dl jahu
Sega või, suhkur ja jahu ning rulli ümmarguseks. Tõsta tainas umbes 24 cm läbimõõduga vormi.
Christjan kasutas seekord poest ostetud muretainast, mida oli 125 grammi ( selle koguse juures jääb põhi üsna õhuke )

Täidis
  • 200 gr hapukoort
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 0,5 tl vanillsuhkrut
  • 1dl mandlilaaste
  • 200-300 gr marju ( mustsõstar, punane sõstar, mustikad jne - kui marjad on magused võib suhkru kogust vähendada )
Vispelda muna ja suhkur, sega juurde hapukoor ja marjad. Vala segu tainale ja puista üle mandlilaastudega.
Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar