pühapäev, 17. juuni 2012

Rabarberi purukook liivataina põhjal

Jätkame rabarberi lainetel. See on minu lemmikkook :)
Põhi:
  • 100 gr võid
  • 1 dl + 3 spl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 350 gr rabarbereid
  • Puru:
  • 50 gr võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Tee nii:
Tükelda rabarberid ja sega 3 spl suhkru ja kaneeliga.
Sega pehme või ja suhkur. Lisa muna sega korralikult ning seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu.
Võta lahtikäiv koogivorm ( 26 cm ), vooderda põhi küpsetuspaberiga ja suru tainas ühtlase kihina vormi põhja.
Puista peale rabarberid - eelnevalt kurna vedelik ära.
Puru tee nii:
Tükelda või ja näpi jahu, suhkru ja vaniljesuhkruga segamini.
Puista kook puruga üle, küpseta  200 kraadi juures 15-20 minutit

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar