pühapäev, 17. juuni 2012

Rabarberi purukook biskviidi põhjal

Vaja läheb:
2 muna
2 dl + 3 spl suhkrut
4 dl jahu
2 dl küpsetuspulbrit
2 dl piima
100 gr võid
400 gr rabarbereid
Puru:
50 gr võid
1 dl jahu
1 dl suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Tükelda rabarberid ja sega 3 spl suhkruga ning jäta seisma
Vahusta munad ja 2 dl suhkrut. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munade hulk, samal ajal väiksel kiirusel mikserdades. Sulata või, jahuta ja sega piimaga. Nirista segu ülejäänud taina hulka.
Võta lahtikäiv koogivorm ( minu oma läbimõõt on 26 cm ), vooderda põhi küpsetuspaberiga ja vala tainas vormi.
Puista peale rabarberitükid - enne kurna vedelik ära.
Puru:
Tükleda või ja näpi see jahu, suhkru ja vaniljesuhkruga segamini.
Puista puru koogi peale.
Küpseta 175 kraadi juures 45 minutit.

Rabarberi purukook liivataina põhjal

Jätkame rabarberi lainetel. See on minu lemmikkook :)
Põhi:
  • 100 gr võid
  • 1 dl + 3 spl suhkrut
  • 1 muna
  • 3 dl jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 350 gr rabarbereid
  • Puru:
  • 50 gr võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 dl jahu
  • 1 tl vaniljesuhkrut
Tee nii:
Tükelda rabarberid ja sega 3 spl suhkru ja kaneeliga.
Sega pehme või ja suhkur. Lisa muna sega korralikult ning seejärel lisa küpsetuspulbriga segatud jahu.
Võta lahtikäiv koogivorm ( 26 cm ), vooderda põhi küpsetuspaberiga ja suru tainas ühtlase kihina vormi põhja.
Puista peale rabarberid - eelnevalt kurna vedelik ära.
Puru tee nii:
Tükelda või ja näpi jahu, suhkru ja vaniljesuhkruga segamini.
Puista kook puruga üle, küpseta  200 kraadi juures 15-20 minutit

Biskviidipõhjal rabarberikook

Vaja läheb:

  • 5 muna
  • 2 dl + 3 spl suhkrut 
  • 3 dl jahu
  • 1 tl kaneeli
  • 300 - 350 gr rabarbereid

Tee nii:
Kuumuta ahi 180 kraadini.
Tükelda rabarberid ja sega kaneeli ning 3 spl suhkruga - jäta seisma
Vahusta munakollased ja 2 dl suhkrut.
Munavalged vahusta eraldi nõus tugevaks vahuks. Umbes 1/3 vahustatud munavalgetest sega munakollastega - kasuta puulusikat ja sega  ( tõsta ) munakollased ja valged omavahel segamini.
Sõelu juurde jahu - ära mikserda - vaid sega jätkuvalt puulusikaga.
Nüüd sega juurde ülejäänud munavalgevaht.
Võta lahtikäiv küpsetusvorm ( minu oma läbimõõt on 26 cm), vooderda põhi küpsetuspaberiga. Vala tainas vormi ja puista peale rabarberitükid ( vedelik kurna enne ära, muidu jääb kook liiga vedel ). Küpseta 180 kraadi juures 25-30 min.