laupäev, 28. jaanuar 2012

Lillkapsa püreesupp fetajuustuga

Vaja läheb:
  • 400 gr lillkapsast ( see on õisikute kogus)
  • 1 suurem porgand
  • 10 cm jupp porrut
  • 2 küünt küüslauku
  • 1 viil ca 1 cm paksust fetat
  • 700 ml puljongit
  • 1 spl  võid
  • 0,25 tl valget pipart
  • maitserohelist - till, petersell, oregano
  • röstitud saiakuubikuid
Haki kõik köögiviljad. Sulata potis või ja lisa hakitud köögiviljad , kuumuta segades paar minutit, lisa puljong
( mina lisasin vee ja pool puljongikuubikut ). Keeda kuni köögiviljad on pehmed, lisa juurde fetajuust ja valge pipar, kui leiad, et supp jäi mage lisa ka veidi soola ja püreesta nuimikseriga. Tõsta pott pliidile tagasi ja lase supp korra uuesti keema. Lisa juurde oregano, umbes 0,25 tl.
Serveeri röstitud saiakuubite, maitserohelise ja veskist jahvatatud musta pipraga.
Retseptis antud kogustest saab 3 keskmist taldrikutäit suppi.

Röstitud saiakuubikud :
Rösti saiatükid kuumal pannil ilma õlita - pidevalt segades, et kõrbema ei läheks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar