pühapäev, 5. veebruar 2012

Šampinjoni püreesupp kõrvitsa ja toorjuustuga

Olen sattunud püreesupi lainetele. Alguses otsisin püüdlikult retsepte internetist, kuid üsna peagi hakkasin ise katsetama. Püreesuppe on lihtne teha - erinevad juurikad puljongiga potti, maitseks mingit juustu ja valmis.
Ok päris nii lihte see pole, kuid teatav muster on nendes retseptides olemas. Kõiki retsepte pole siia üles pannud, kuid jõudumööda teen seda.

Vaja läheb:
  • 250 gr šampinjone
  • 200 gr toorjuustu ( Farmi )
  • umbes 400 gr puhastatud kõrvitsat
  • 300 ml piima
  • 3 spl nisujahu
  • 4 küünt küüslauku
  • 1 keskmine sibul
  • 1 puljongikuubik
  • 400 ml vett
  • 50 gr võid
  • maitseks soola, valget pipart ja serveerimiseks tilli, peterselli ja musta pipart
Tükelda küüslauk, sibul ja kõrvits ning viiluta seened. Pane poti põhja või ja sulata, lisa juurde sibul ja küüslauk - kuumuta pidevalt segades umbes 2 minutit. Nüüd lisa juurde seened ja kuumuta segades paar minutit. Võta tass, sega seal jahu ja umbes poole tassi jagu vett, saadud segu kalla potti seentele ning sega kiirelt läbi, lisa juurde vesi ja seejärel piim ning puljongikuubik. Sega korralikult läbi ja siis lisa juurde kõrvitsatükid ning keeda keskmisel kuumusel umbes 15-20 minutit, kuni kõrvits on pehme, kuid mitte pudru. Lisa juurde toorjuust, maitseks soola ja valget pipart ning püreesta. Serveeri tilli ja peterselliga ning veskist jahvatatud musta pipraga.
Kommentaariks niipalju,et jahu võb ka ära jätta, kuid siis peab vee ja piima kogust vähendama kumbagi umbes 100-150 ml võrra, muidu jääb supp liiga vedel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar