pühapäev, 8. juuli 2012

Juustukook

Ameerikas väga populaarne cheesecake. Üldiselt olen sõpradelt-tuttavatelt kuulnud väga mitut erinevat varianti, selle koogi koostisosade ja nende koguste kohta. Siin siis üks variant nendest.
Koogi autoriteks seekord meie maja mehed.

Vaja läheb:

  • 300 gr digestive küpsiseid
  • 125 gr võid
  • 4 muna
  • 3 dl suhkrut
  • 1 tl vaniljesuhkrut
  • 750-800 gr toorjuustu

Kuumuta ahi 180 kraadini.
Purusta küpsised ja sega need sulatatud võiga. Võta lahtikäiv koogivorm ( 26 cm ), vooderda põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsiste ning või segu vormi põhja tugevalt kinni.
Vahusta munad ja mõlemad suhkrud ning lisa osade kaupa toorjuust (kõige parem on Farmi köögitoorjuust )
Küpseta 180 kraadi juures 40 - 50 min, kuni koogi pealmine pool on  helepruun.
Lase jahtuda ja serveeri maasika või vaarika toormoosiga. Kui jaksad kannatada, siis kõige paremini maitseb kook järgmisel päeval külmikust võetuna :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar