pühapäev, 4. detsember 2011

Kana adžika kastmes

Minul oli siiani arvamus, et toore kana ettevalmistamine küpsetamiseks on keeruline ja aeganõudev, eelkõige sobivate  koostisosade leidmine  marinaadi jaoks. Seetõttu on olnud toorest kana minu külmikust  üsna raske tabada. Olen ostnud ikka juba maitsestatud kana ja küpsetanud selle valmis.
Kuid selle retsepti järgi oli kõik väga lihtne.
Retsept pärineb ajakirjast Toit & Trend.


Vaja läheb:
  • 1 toores kana
  • 1 purk adžikat ( mina kasutasin Pure kaukaasiapärast adžikat )
  • küpsetuskotti (saab ka ilma, kuid nii on mugavam )

Serveerimiseks
  • 2 kotti  riisi ( 2x125 gr )
  • 200 gr hapukoort
  • umbes 6 spl ketšupit  ja 6 spl majoneesi
  • konservherneid ( parimad on Bonduelle)
Võta kana, libista pöidlad kanale naha alla - alusta rinna alt servast, vajadusel tee noaga väike lõige. Lükka pöidlad nii kaugele, kui võimalik. Sama tee ka koibade juurest. Naha alla pane lusikaga adžikat ja aja sõrmedega laiali. Seejärel määri kogu kana adžikaga sisse. Jäta umbes 1 - 1,5 tunniks maitsestuma.
Kuumuta ahi 200 kraadini, pane kana küpestuskotti ( lõika koti peale paar ava ), kui kotti ei kasuta pane kana ahjuvormi ning  küpseta umbes 1 tund ja 20 minutit. Kui  küpsetuskotti ei kasuta, siis niisuta kana  küpsemise ajal vormi tekkinud vedelikuga.

Kui kana valmis, keeda riis ja sega kaste. Kastme kogused on antud umbes, kuna mina teen maitse järgi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar