kolmapäev, 16. november 2011

Best Chocolate Chip Cookies

Šokolaaditükikestega küpsised
Sai pikalt otsitud, surfatud mööda netti, et leida parim retsept.
Postitan siia ka ühe lingi, kus nende küpsiste erinevad retseptid kirjas.
http://allrecipes.co.uk/recipe/4565/best-chocolate-chip-cookies.aspx

Mina jagasin kogused pooleks ja ümardasin veidi, kuid arvestades, kui kiiresti need küpsised köögikapilt kadusid, oleks pidanud kogused kahekordistama :)

Minu kogused said sellised:
  • ca 110 gr võid
  • 1dl valget suhkrut
  • 1-1,2 dl fariinisuhkrut
  • 1 muna
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 0,5 tl söögisoodat
  • 1 spl kuuma vett
  • 0,5 tl soola
  • 3,5 dl jahu
  • 200 gr piimašokolaadi
  • ca 75gr  purustatud india pähkleid 

Mikserda ( alguses sega ja siis mikserda ) toasoe või ja mõlemad suhkrud. Lisa muna ja vanillisuhkur, mikserda läbi. Lahusta sooda  kuumas vees ja lisa tainale, lisa juurde sool ja mikserda uuesti läbi. Lisa jahu ja mikserda veel. Nüüd võid miksri ära panna.
Tükelda šokolaad ( jäta umbes 0,5 cm suurused tükid ) ja lisa koos pähkilitega tainale, sega lusikaga korralikult läbi.

Kuumuta ahi 180 kraadini, võta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaat ja tõsta sinna peale supilusikaga pätsikesed. Meile meeldivad suured küpsised ( umbes 10 cm läbimõõduga ), seega tõstsin kuhjaga supilusika täie tainast. Kui ei soovi suuri küpsiseid, jäta kuhi ära. Nüüd vajuta  märja lusikaga või märgade näpuotstega ( kuidas mugavam) pätsikesed laiaks. Jäta ka küpsemisruumi - minul jäi iga laiaks vajutatud küpsise vahele ca 3-4 cm vaba ruumi.

Küpseta ca 10 minuti, kuni  ääred muutuvad veidike tumedamaks. Ahjust võttes on küpised väga pehmed, seega tõsta need sirgele alusele paariks minutiks tahenema.
Ja siis - HEAD ISU!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar