Minu käest nõutakse juba pikemat aega kõrvitsapirukat - ilma lihata.
Täna hommikul ilmus meilidesse järjekordne nõudlik kiri - millal pirukat saab ?
Täna saab :)!
Põhi
- 200 gr nisujahu
- 1 muna
- 100 gr võid
- natuke soola
- 500 gr puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
- 1 dl piima
- 2 dl 10% rõõska koort
- 3 muna
- 1 spl tüümiani
- 1 tl riivitud muskaatpähklit
- 100 gr sinihallitusjuustu ( juustusõber võib kogust suurendada )
- soola, pipart
Seejärel küpseta 15 minutit 200 kraadi juures.
Võta kõrvitsatükid laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, riputa peale veid soola ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 - 30 minutit ( kõrvits peab pehme olema ).Kõrvitsat saad küpsetada samal ajal, kui tainas külmikus taheneb.
Püreesta kõrvits koos piimaga.
Vispleda munad ja rõõsk koor, lisa juurde tüümian, muskaatpähkel, sool ja pipar ja sega juurde püreestatud kõrvits.
Vala segu eelnevalt küpsetatud põhjale. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 45 minutit.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar