laupäev, 5. november 2011

Kõrvitsapirukas sinihallitusjuustuga

Selle sügise märksõna on kõrvits :)
Minu käest  nõutakse juba pikemat aega kõrvitsapirukat - ilma lihata.
Täna hommikul ilmus meilidesse järjekordne nõudlik kiri - millal pirukat saab ?
Täna saab :)!

Põhi

  • 200 gr nisujahu
  • 1 muna 
  • 100 gr võid
  • natuke soola
Kate

  • 500 gr puhastatud ja tükeldatud kõrvitsat
  • 1 dl piima
  • 2 dl 10% rõõska koort
  • 3 muna
  • 1 spl tüümiani
  • 1 tl riivitud muskaatpähklit
  • 100 gr sinihallitusjuustu ( juustusõber võib kogust suurendada )
  • soola, pipart
Alusta taina tegemisest. Sega jahu, külm või ja sool omavahel. Hea on kasutada köögikombaini, kuid saab ka kätega segades/mudides ühtlase massi. Lisa juurde muna ja sega uuesti korralikult läbi. Võta lahtikäiv koogivorm ja selle põhja pane küpsetuspaber nii,et servad jäävad vormi vahelt välja ( nii saab valmis piruka hõlpsasti soovitud alusele tõsta ). Suru tainas vormi ja kata ka servad umbes 2 cm kõrguselt ja seejärel tõsta tainas 30 minutiks külmikusse.
Seejärel küpseta 15 minutit 200 kraadi juures.
Võta kõrvitsatükid laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, riputa peale veid soola ja küpseta 200 kraadi juures umbes 20 - 30 minutit  ( kõrvits peab pehme olema ).Kõrvitsat saad küpsetada samal ajal, kui tainas külmikus taheneb.
Püreesta kõrvits koos piimaga.
Vispleda munad ja rõõsk koor, lisa juurde tüümian, muskaatpähkel, sool ja pipar ja sega juurde püreestatud kõrvits.
Vala segu eelnevalt küpsetatud põhjale. Küpseta pirukat 200 kraadi juures umbes 45 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar